Profiel van Maarten Zijlmans
 

Profiel Maarten Zijlmans

Een foto van mijMijn naam is maarten Zijlmans en ik ben nu 20 jaar. Van kleins af aan heeft fotografie me al geïnteresseerd. Dit komt waarschijnlijk doordat mijn vader ook gek is op fotograferen en op vakantie altijd veel foto’s maakte. Eenmaal thuis werden deze foto’s altijd kritisch bekeken. Hierdoor ging ik automatisch anders naar foto’s kijken. Hier is de horizon niet helemaal recht, bij deze foto was flitsen misschien beter geweest, etc.

Voor mijn 16e verjaardag kregen we onze eerste digitale camera. Het zelf fotograferen is hier toen echt begonnen. Ondanks dat het een compacte camera was, heb ik hier heel veel mee kunnen experimenteren. Toen we een Nikon D70 kregen, kwam daar het experimenteren met lenzen, diafragma’s, sluitertijden en dergelijke bij.

Tegenwoordig maak ik vooral foto’s bij speciale gebeurtenissen en op vakanties. Momenteel is het grootste deel van mijn foto’s nog afkomstig uit Namibië. Vandaar de grote hoeveelheid natuur en dierenfoto’s. In de toekomst wil ik ook meer abstracte en architectuurfoto’s gaan maken.